Palvelut

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Tavoitteellista ja voimavaralähtöistä lyhytterapiaa

Lue lisää →

Valmennukset

Mielen hyvinvointia tukevia yksilö- ja ryhmävalmennuksia sekä työyhteistövalmennuksia

Lue lisää →

Koulutukset

Erilaisia työelämän ja hyvinvoinnin teemoihin liittyviä koulutustilaisuuksia ja teemapajoja

Lue lisää →

lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on ennaltaehkäisevää tukea ja voi auttaa elämän äkillisissä muutos- tai kriisitilanteissa, itsetunnon tai parisuhteen ongelmissa, päihde- ym. riippuvuuksien hoidossa, työhyvinvoinnin ylläpitämisessä tai työssä jaksamisessa.

Työskentely on voimavaralähtöistä sekä tavoitteellista. Määrittelet itse sen, mitä kohti olet valmis kulkemaan. Terapiatapaamiset voidaan tehdä perinteisenä vastaanottona tai etänä puhelimitse, Teamsin tai Zoomin välityksellä. Tai vaikka luonnossa ulkoillen!

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa käynnistä ei tehdä kirjauksia tietojärjestelmiin.

Lyhytterapian kertakäynnit

Kesto:               45 min/kerta, lyhytterapian kokonaiskertojen määrä sovitaan yksilöllisesti

Hinta:                70 €/45 min ​(sis. 24 % alv)

Toteutustapa:  Etätapaaminen Teamsin tai Zoomin kautta / puhelintapaaminen. Vastaanottotila tulossa.

Lyhytterapiapaketti

Kesto:                5 x 45 min

Hinta:                 330 €/5 kertaa ​(sis. 24 % alv)

Toteutustapa:  Etätapaaminen Teamsin tai Zoomin kautta / puhelintapaaminen. Vastaanottotila tulossa.

Lyhytterapiaa pareille

Teille, jotka haluatte kehittää parisuhdetta. Parivalmennuksen tavoitteena on auttaa teitä näkemään toistenne tarpeet ja unelmat sekä kehittymään kuuntelijana ja keskustelijana.

Kesto:                5 x 45 min

Hinta:                 380 €/5 kertaa ​(sis. 24 % alv)

Toteutustapa:  Etätapaaminen Teamsin tai Zoomin kautta / puhelintapaaminen. Vastaanottotila tulossa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää lyhytterapiasta.

VALMENNUKSET
Yksilö- ja ryhmävalmennukset

Yksilö- ja ryhmävalmennuksissa keskitytään johonkin tiettyyn hyvinvoinnin teemaan intensiivisesti. Voit myös halutessasi pyytää tiettyyn hyvinvoinnin teemaan erillistä koulutuksellista kokonaisuutta tai valmennusta, joka on räätälöity sinun tai yrityksesi tarpeisiin.

Yksilövalmennukset

Valmennus:     Painonpudotus Cambridgen Lyhytohjelma -yksilövalmennus (CBlyhyt)

Kenelle:            Sinulle, joka haluat pudottaa painoa

Painonpudotukseen/painonhallintaan käytössäsi on Cambridgen neljän viikon Lyhytohjelma, jossa painonpudotus on tutkitusti tehokasta. Lupaus neljän viikon ohjelmalle on viisi kiloa tiputettua painoa. Ohjelmassa käytetään Cambridgen tuotteita, joita tilaat kauttani rekisteröityessäsi. Ohjelma sisältää viikottaiset valmennustapaamiset sekä ateriasuunnittelun Lyhytohjelman toteutuksen mukaisesti.

Kesto:                4 vko (sis. 6 tapaamista, tapaamiset noin 15 min/kerta)

Hinta:                 Valmennus 15 €/tapaaminen/vko (sis. 24 % alv).  Hintaan lisätään erikseen tilattavat tuotteet (ateriankorvikkeet).

Kysy lisää tästä.

Valmennus:     KokoNainen Minä –yksilövalmennus (KoNaMi)

Kenelle:            Sinulle, joka haluat vahvistaa itsetuntemustasi ja omia vahvuuksiasi.

Valmennuksen tavoitteena on Itsetuntemuksen ja -varmuuden lisääntyminen sekä kasvavan muutosketteryyden lisääntyminen elämän eri tilanteissa. Valmennuksessa pyritään lisäämään itsearvostuksen määrää ja sen myötä oman arjen parantumista. Opitaan tunnistamaan omia vahvuuksia ja niiden kautta kehittymistä. Pureudutaan myös epäonnistumisen pelosta irti pääsemiseen.

Valmennuksessa sitoudut itsesi kanssa työskentelyyn ja saat useita työkaluja matkan varrelle.

Kesto:                3 kk (sis. 5 tapaamista, á 45 min/kerta)

Hinta:                 350 € (sis. alv 24 %)

Kysy lisää tästä.

Valmennus:     Tunnen itseni – parempi itsetunto. Yksilövalmennus (TuItse)

Kenelle:             Sinulle, joka haluat parantaa itsetuntemustasi ja oppia hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet.

Valmennuksessa käydään läpi itsetuntoon liittyviä teemoja samalla itseensä tutustuen. Opitaan tuntemaan kuka olen, opitaan tiedostamaan omia rajoja, vahvistetaan minäkuvaa sekä opitaan lisäämään itsevarmuutta. Valmennuksen aikana saat itsellesi erilaisia työkaluja itsetuntemuksen kehittämiseen ja oman itsesi hyväksymiseen.

Kesto:                4 kk (sis. 8 tapaamista, á 45 min/kerta)

Hinta:                 520 € (sis. 24 % alv)

Kysy lisää tästä.

Valmennus:     Kauniita Unia, Nuku Hyvin –yksilövalmennus (KuNHy)

Kenelle:             Sinulle, joka kärsit huonosta unirytmistä ja uniongelmista.

Valmennuksessa keskitytään unen maailmaan. Tavoitteena on oppia ymmärtämään oman unettomuuden syitä paremmin, löytää hyvän unen perusteet sekä lisätä valmennettavan tietoa unesta. Valmennus antaa myös käytännön vinkkejä säännöllisen rytmin palauttamiseen sekä unen laadun parantamiseen. Valmennuksessa vahvistetaan unta edistäviä tottumuksia, ajattelua, tunteita ja asenteita. Lisäksi opitaan tunnistamaan ja vähentämään haitallisia tekijöitä sekä ohjataan erilaisia keinoja mielen ja kehon rauhoittamiseen. Valmennuksessa käydään läpi myös elintapojen vaikutusta uneen ja nukkumiseen. Tapaamisten lisäksi univalmennukseen kuuluu itsenäisiä harjoituksia, jotka tehdään tapaamisten välillä.

Kauniita Unia, Nuku Hyvin -yksilövalmennuksessa keskitytään unettomuuden lääkkeettömään hoitoon ja etsitään yksilöllisiä ratkaisuja unettomuuden kierteestä irrottautumiseen. Valmennus perustuu kansallisiin hoitosuosituksiin ja siinä käytetään apuna univaikeuksiin suunniteltua kognitiivista käyttäytymisterapiaa.

Kesto:                3 kk (sis. 6 tapaamista, á 45 min/kerta)

Hinta:                 420 € (sis. alv 24 %)

Kysy lisää tästä.

Ryhmävalmennukset

Valmennus:     Stressittömyyttä kohti –ryhmävalmennus/työpaja (Stress)

Kenelle:            Stressistä eroon haluaville, toteutetaan ryhmävalmennuksena ja työyhteisövalmennuksena

Valmennuksessa käydään läpi stressin syntymekanismit, mihin se vaikuttaa ja miten siihen itse pystyy vaikuttamaan. Saadaan konkreettisia keinoja hallita stressiä. Käydään läpi myös uupumusta ja keinoja sen tunnistamiseen sekä uupumuksesta vapaaksi pääsemiseen. Menetelminä mm. tietoisuustaidot, rentoutuminen, mindfulness. Ryhmän minimikoko kuusi henkilöä.

Kesto:                Työpajan kesto on 3 tuntia tai 2 x 1,5 tuntia

Hinta:                 120 € /osallistuja ​(sis. 24 % alv)

llmoittautuminen: Tiedustele alkavia ryhmiä tästä tai kerää ryhmä itse kasaan.

Valmennus:     Tunteet työelämässä –ryhmävalmennus/työpaja (TunneT)

Kenelle:            Työpaikoille tai ryhmille, jotka haluavat kehittää työpaikan tunneilmastoa

Työpajassa käydään läpi työelämässä läsnä olevia tunteita sekä niiden vaikutusta työelämään. Pohditaan, millainen on hyvä tunneilmasto ja ovatko tunteet sallittuja työpaikalla. Työpajassa opitaan tunnistamaan myös tunteiden taustalla olevia asioita, opetellaan kohtaamaan ja käsittelemään negatiivisia tunteita. Lisäksi työpajassa saadaan vinkkejä, miten selvitään haastavista tilanteista työpaikalla.

Kesto:                Työpajan kesto on 3 tuntia tai 2 x 1,5 tuntia

Hinta:                 120 € / osallistuja ​(sis. 24 % alv)

llmoittautuminen: Tiedustele alkavia ryhmiä tästä tai kerää ryhmä itse kasaan.

Valmennus:     Jännittäjäryhmä –ryhmävalmennus (Jännä)

Kenelle:             Kaikenlaisille jännittäjille

Jännittäjäryhmässä käsitellään jännittämistä erilaisten alustusten, keskustelujen, harjoitusten sekä kotitehtävien avulla. Jännittäjänä saat tutkia itseäsi ja omaa reagointitapaasi jännitystä aiheuttamissa tilanteissa turvallisessa ryhmäympäristössä. Opit jakamaan kokemuksia muiden ryhmäläisten kanssa sekä saat uusia näkökulmia ja keinoja jännityksen lieventämiseen. Jännittäjänä opit tunnistamaan tunteitasi ja tuntemuksiasi, havainnoimaan itseäsi uudesta, hyväksyvämmästä näkökulmasta. Ryhmässä harjoitellaan myös esiintymisvarmuutta. Jokaiseen tapaamiseen liittyy kehollisia harjoituksia, erilaisia pohdiskelevia vuorovaikutustyöskentelyitä sekä ryhmässä että sen ulkopuolella toteutettavia altistus- ja välitehtäviä. Ryhmiin otetaan kerrallaan 6-8 henkilöä.

Kesto:                Alkukartoitus + 8 tapaamiskertaa, kesto 1,5-2 h/kerta. Kokoontumiset 1 x vko.

Hinta:                 320 € /osallistuja (sis. 24 % alv)

Muuta:              Ennen varsinaiseen ryhmään valintaan tehdään jokaiselle yksilöllinen haastattelu, jolla kartoittaan, onko jännittäjäryhmä suuri sinulle sopiva työskentelytapa.

Ilmoittautuminen: Tiedustele alkavia ryhmiä tästä.

Työyhteisövalmennus

Työyhteisövalmennus on erinomainen työväline yritysten ja organisaatioiden työhyvinvoinnin ja henkilöstön kehittämisohjelmiin. Työyhteisövalmennus tuo yritykseen uudenlaista puhtia. Valmennus vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden hyvinvointiin, jaksamiseen ja työssä viihtymiseen. Työyhteisövalmennus lisää motivaatioita, ratkaisukykyä ja tiimityötaitoja. Se myös auttaa kirkastamaan omat ja työyhteisön tavoitteet sekä keinot tavoitteiden saavuttamiseksi.

Ryhmävalmennuksina toteutettavat työyhteisövalmennukset lisäävät työyhteisön avoimempaa ja arvostavampaa yhteistyötä, läsnäoloa ja keskinäistä energiaa sekä lisäävät työntekijän omaa jaksamista työssä ja vapaa-ajalla. Valmennuksissa yhdistellään monipuolisesti hyviksi todettuja ja testattuja menetelmiä kuten coaching-prosessia, NLP-menetelmiä, ratkaisukeskeisiä kysymystekniikoita ja käytännön harjoituksia. Lisäksi läsnäolo- ja mindfulness harjoitusten avulla haetaan ryhmään syvempää keskinäistä yhteyttä ja ymmärrystä. 

Valmennukset toteutetaan 6–15 hengen ryhmävalmennuksina ja valmennusta voidaan syventää vielä henkilökohtaisena valmennuksena. Ryhmävalmennuksen kesto aiheesta ja kokonaisuudesta riippuen sovitaan yrityskohtaisen tarpeen mukaan. Valmennukset voidaan toteuttaa tilaajan varaamassa paikassa tai luontokohteessa tarpeen mukaan. Ryhmävalmennuksen hyötyjä ovat mm. yhteistyön sujuvuus ja yhdessä tekemisen ilo, tehokkuus ja tulokset sekä osallistujien henkilökohtainen kasvu ja tyytyväisyys.

Työyhteisövalmennukset

​Valmennus:      Pienyrittäjien Työpeili (PiTy)

Kenelle:             Yksinyrittäjät, pienyrittäjät, jotka haluavat työnohjauksellista ohjattua verkostoitumista

Pienyrittäjien Työpeili on työnohjauksellista ohjattua vertaistukivalmennusta sinulle, joka työskentelet yksin yrittäjänä tai pienen työyhteisön yrittäjänä. Aiheina ovat ryhmän tarpeista muodostuvat keskeiset teemat, kuten esimerkiksi työssäjaksaminen, ajanhallinta, stressinsieto sekä palautuminen.

Ryhmiin otetaan kuudesta kahdeksaan yrittäjää kerrallaan ja tapaamiset sovitaan ryhmäkohtaisesti noin parin viikon välein tapahtuvaksi.

Kesto:                6 kk (sis. 10 x á 1,5 h/kerta)

Hinta:                580 € ​(sis. 24 % alv)

llmoittautuminen: Tiedustele alkavia ryhmiä tästä.

Valmennus:     Tunteet työelämässä –ryhmävalmennus/työpaja (TunneT)

Kenelle:            Työpaikoille tai ryhmille, jotka haluavat kehittää työpaikan tunneilmastoa

Työpajassa käydään läpi työelämässä läsnä olevia tunteita sekä niiden vaikutusta työelämään. Pohditaan, millainen on hyvä tunneilmasto ja ovatko tunteet sallittuja työpaikalla. Työpajassa opitaan tunnistamaan myös tunteiden taustalla olevia asioita, opetellaan kohtaamaan ja käsittelemään negatiivisia tunteita. Lisäksi työpajassa saadaan vinkkejä, miten selvitään haastavista tilanteista työpaikalla.

Kesto:                Työpajan kesto on 3 tuntia tai 2 x 1,5 tuntia

Hinta:                 120 € / osallistuja ​(sis. 24 % alv)

llmoittautuminen: Tiedustele alkavia ryhmiä tästä tai kerää ryhmä itse kasaan.

Valmennus:      Mielekäs muutos organisaatiossa (MiMu)

Kenelle:             Työpaikoille ja organisaatioihin, joissa halutaan toteuttaa muutokset rakentavasti

Valmennuksessa annetaan vinkkejä työpaikalle organisaatiomuutoksen toteuttamiseen. Organisaatiomuutos, mitä se tarkoittaa, miten se toteutetaan ja mitkä sen vaikutukset ovat. Valmennuksessa käydään läpi työn vaatimukset ja voimavarat. Työhyvinvointi on keskeinen kaikessa toiminnassa, miten se otetaan huomioon muutostilanteissa. Valmennus räätälöidään yrityksen tarpeet huomioiden.

Kesto:               Yrityskohtainen

Hinta:                Kysy tarjous.

Valmennus:     Stressittömyyttä kohti –ryhmävalmennus/työpaja (Stress)

Kenelle:            Stressistä eroon haluaville, toteutetaan ryhmävalmennuksena ja työyhteisövalmennuksena

Valmennuksessa käydään läpi stressin syntymekanismit, mihin se vaikuttaa ja miten siihen itse pystyy vaikuttamaan. Saadaan konkreettisia keinoja hallita stressiä. Käydään läpi myös uupumusta ja keinoja sen tunnistamiseen sekä uupumuksesta vapaaksi pääsemiseen. Menetelminä mm. tietoisuustaidot, rentoutuminen, mindfulness. Ryhmän minimikoko kuusi henkilöä.

Kesto:                Työpajan kesto on 3 tuntia tai 2 x 1,5 tuntia

Hinta:                 120 € /osallistuja ​(sis. 24 % alv)

llmoittautuminen: Tiedustele alkavia ryhmiä tästä tai kerää ryhmä itse kasaan.

Muita mahdollisia valmennuksen teemoja
Yhteistyö ja erilaisuuden ymmärtäminen
Oma elämän johtaminen
Mielekäs muutos
Stressittömyyttä kohti
Tunteet työelämässä
Palautuminen
Vuorovaikutus- ja työyhteisötaidot
Ajanhallinta
Rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset
Henkilökohtainen tehokkuus
Koulutukset

Kasvun Pysäkki tarjoaa erilaisia työelämän ja hyvinvoinnin teemoihin liittyviä koulutustilaisuuksia sekä teemapajoja, esimerkiksi seuraavista aiheista:

YksilöTyöyhteisö
Itsemyötätunnon vahvistaminen  Tarvitaanko työelämässä tunnetta? Työelämän tunnetaidot tutuksi  
Arjen palautuminen  Positiivinen johtaminen – toimivaa ja hyvää tulosta  
Unelmista kartta – työpaja  Minä työyhteisössä – Esimies- ja alaistaidot  
Irtipäästämisen taito  Hyvinvoivana työssä, työhyvinvointi  
Hyvinvoiva mieli – mielenhyvinvointia  Psykologinen johtaminen työyhteisössä  
Uupumuksen selättäminen  Aikavarkaat hallintaan
Ajanhallinnan arkitaidot  Ratkaisukeskeinen sovittelu konfliktitilanteissa

Kysy tarjousta teemakoulutuksista ja -työpajoista.

Tiedustele myös juuri sinun yrityksellesi tai ryhmällesi suunnattuja koulutus/teemapajoja.